Skip to main content

Energielabel belangrijker op de huizenmarkt!

In de afgelopen paar jaar, heeft meer dan 80% van de Nederlanders zijn woning verduurzaamd of is van plan dit in de komende twee jaar te doen.

De voornaamste redenen voor de verduurzaming zijn: de maandlasten verlagen, het wooncomfort verhogen, een bijdrage leveren aan het milieu, het verhogen van de woningwaarde of een combinatie hiervan. Uit onderzoek van blijkt dat het aantal hypotheekaanvragen voor woningverbetering waaronder ook het verduurzamen van de woning valt, in het eerste kwartaal van 2023 met 11% is gestegen in vergelijking met het voorgaande kwartaal.
Vanaf 2024 word het energielabel gekoppeld aan hypotheek.

Hoge energiekosten leren vermijden.

De energiecrisis is voor veel Nederlanders het startsein geweest om nog eens goed na te denken over het verduurzamen van hun woning.
Het energielabel belangrijker op huizenmarkt. Dit geldt voor zowel de aankoop als de verkoop van de woning.
Het effect van een energielabel op de waarde van een woning wordt steeds groter en dit lijkt in de toekomst alleen maar toe te nemen.
Meer dan de helft van de Nederlandse huizenbezitters verwacht dat de waarde van hun woning binnen nu en vijf jaar sterker afhankelijk zal zijn van het energielabel van hun woning.

Energielabel is meer dan een letter.

Steeds meer Nederlandse huizenbezitters worden zich bewust dat het energielabel van een woning meer is dan alleen een letter, maar ondanks de bewustwording weet nog altijd zo’n 30% van de huizenbezitters niet welk energielabel zijn of haar woning heeft.
De verwachting is wel dat deze bewustwording ook langzaam aan zal dagen bij deze groep huizenbezitters, mede onder invloed van de nog altijd hoge energieprijzen, wat voor een groot deel van de huizenbezitters de voornaamste reden is om hun woning te verduurzamen.
Ook in de komende jaren wordt verwacht dat de energieprijzen hoog zullen blijven, want hoewel de energiekosten gedaald zijn, kan dit veranderen zodra het prijsplafond wordt opgeheven.

Veel huizenbezitters verwachten dan ook dat het energielabel een steeds grotere rol op de huizenmarkt gaat spelen”.

Een woning met energielabel C is bij verkoop ongeveer 11% meer waard dan een vergelijkbare woning met energielabel G. Bij een gemiddelde prijs van € 394.000 gaat dit al om ongeveer € 45.000!

Energielabel gekoppeld aan hypotheek

Hoe beter je energielabel, hoe meer hypotheek je volgend jaar kunt krijgen, oftewel: Energielabel gekoppeld aan hypotheek. Het maximale leenbedrag wordt namelijk vanaf 2024 gekoppeld aan de energiezuinigheid van je huis.

Waarom een energielabel bij de ABCadviseur?

Bent u al in het bezit van een energielabel?
Wij verzorgen het energielabel van A tot Z voor u tegen de scherpste prijzen! Bent u van plan om uw woning te verduurzamen, dan bent u bij de ABC adviseur aan het juiste adres. Lees vooral onze andere nieuws artikelen. Hier zijn veel nuttige dingen te vinden over bijvoorbeeld: woning verduurzamen met subsidie. het isoleren van een Steensmuur of halfsteensmuur
Neem contact met ons op voor het opnemen van uw woning.

Energielabel aanvragen?

Neem Contact op  Energie Label aanvragen

×