Skip to main content

Terugblik op de energielabel markt in 2023

De eindstreep van 2023 is in zicht! Hier in de energielabel terugblik 2023, leest u over hoe wij het afgelopen jaar ervaren hebben op het gebied van energielabels, maatwerkadviezen en verduurzamingen.

Wat heeft 2023 betekend voor energielabels?

Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verhuur en of verkoop zijn en kunt u laten opstellen door de ABCadviseur. De ABCadviseur is gecertificeerd voor het opstellen van energielabels en kan u snel helpen bij het opstellen van een energielabel.

Het jaar 2023 was een mooi jaar waarin we meer dan 1000 energielabels hebben geregistreerd.

Het beste energielabel was uiteraard een enegielabel A++++ en het laagst geregistreerde energielabel een G.

Ten opzichte van vorig jaar zien wij een kleine stijging in de resultaten van de energielabels. Dit is natuurlijk mooi om te zien. In 2024 gaan wij natuurlijk ons uiterste best doen om dit naar een nog hoger resultaat te brengen!

Gemiddelde energielabel wat wij geregistreerd hebben kwam uit op een B, wat ook gelijk het meest voorkomende energielabel van 2023 was.

Vanaf 2024 is het verplicht dat recreatiewoningen voorzien zijn van een energielabel. Dit konden wij zeker merken in het afgelopen jaar, door de vele aanvragen voor recreatiewoningen.

Maatwerkadvies 2023

Het maatwerkadvies, is een advies dat aangeeft hoe je een woning  kan verduurzamen. Het maatwerkadvies geeft een indicatie van de kosten van een investering en laat zien of deze investering aantrekkelijk is op financieel gebied.
Verder zie je in dit advies het huidige energielabel en het haalbare energielabel.

Uiteraard hebben wij ook weer een hoop verduurzamingsadviezen gegeven en hier samen met onze klanten mooie resultaten voor neergezet.

Het best uitgevoerde maatwerkadvies is gegaan van een F naar een A, door alleen maar te isoleren.

Verder zijn de maatwerkadviezen afhankelijk van de woning. Het meest voorkomende advies is het isoleren van de gevel en het vervangen van de installatie.

Nieuws van 2023

Het afgelopen jaar heb ik mijn uiterste best gedaan om zo nu en dan een nieuwsartikel te plaatsen. Deze artikelen gaan vooral over nieuwe regelgeving zoals energielabel voor recreatiewoning en Energielabel gekoppeld aan hypotheek.

als over tips om uw woning te verduurzamen door te isoleren of installaties te verbeteren zoals:
Douche WTW, Bodemisolatie of spouwmuur isoleren.

Het meest gelezen artikel van 2023 is het artikel over het isoleren van de steensmuur en half steens muur.

Energielabel terugblik 2023

In de Energielabel terugblik 2023 hebben we een kort stukje geschreven over het afgelopen jaar. Verder willen wij onze klanten nog bedanken voor het kiezen van de ABCadviseur en hopen jullie weer terug te zien in 2024!

Energielabel aanvragen?

Neem Contact op  Energie Label aanvragen

×