Skip to main content

7 bespaartips voor het verlagen van uw energiekosten!

Aan de prijs van gas en elektriciteit kunnen we helaas weinig veranderen. Maar op ons eigen energieverbruik hebben we wel invloed! Momenteel kun je verduurzamen met subsidie. Deze subsidie kan je gebruiken voor bijvoorbeeld het isoleren van gevels of het vervangen van glas. De kosten hiervoor zijn ondanks de subsidie nog altijd hoog, maar hiervoor hebben we 7 bespaartips om de energiekosten nog wat verder te beperken zonder grote investeringen: 

1. Tocht kost veel energie 

Tocht. Voor veel mensen is tocht een grote ergernis. Het verlaagd het wooncomfort en kost ook behoorlijk wat energie. 

Probeer vocht tegen te gaan doormiddel van tochtstrippen, brievenbustochtwering en ga met de kitspuit de woning rond om kieren aan te pakken door deze dicht te smeren.  

Al met al zal dit niet alleen het wooncomfort verbeteren, maar ook zal dit u energie besparen. 

2. Cv-leidingen isoleren 

Het isoleren van een muur is vaak een grote kostenpost die veel tijd kost. Ook de kleine beetjes helpen!
Zijn uw cv-leidingen geïsoleerd? In veel woningen zijn er cv-leidingen die onder de vloer door de kruipruimte, garage of andere niet verblijfsruimte lopen. Doordat het vaak koud is in deze ruimten, koelen de cv-leidingen hier enorm snel af. Hierdoor zal er veel warmte verloren gaan wat zonde van de energie is. Wanneer u deze cv-leidingen gaat isoleren, is het warmteverlies gemakkelijk te beperken. Op deze manier kunt u dus erg veel energie besparen. 

 3. De thermostaat iets omlaag 

Door de thermostaat een graadje te verlagen, kunt u eenvoudig energie besparen. Door deze simpele handeling kunt u al snel tot wel 120 kuub gas besparen. 

Ook is het aan te raden om de verwarming ’s nachts of wanneer u niet thuis bent te verlagen naar 15 graden. 

Het kost natuurlijk extra energie om de woning weer op te warmen vanaf 15 graden, maar dit is lang niet zoveel als nodig zou zijn om de woning continu op een hogere temperatuur zou houden. 

6. Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat krijgt u warmte in huis op de momenten dat u die nodig heeft. Maar de slimme thermostaat zorgt ook voor de meest efficiënte manier van verwarmen. Sommige thermostaten zijn al zó slim dat ze uw woning leren kennen en zich aanpassen aan uw ritme. Verder is het ook mogelijk om met een app de verwarming omlaag te zetten of juist omhoog te zetten. 

7. Deuren sluiten 

Zorg ervoor dat deuren zoveel mogelijk gesloten blijven. Vaak is het kouder in de gang of op de overloop, waardoor de warmte letterlijk de deur uit vliegt. Door ervoor te zorgen dat deuren van verwarmde ruimten zoveel mogelijk gesloten blijven, kunt u fors besparen op uw energiekosten. 

Klopt uw energielabel

Twijfels over de correctheid van het energielabel van uw woning? Neem dan contact op met de ABCadviseur inschakelen om de woning te voorzien van een nieuw energielabel.

Om gemakkelijk erachter wat de kosten zijn voor uw energielabel kunt u onze prijscalculator gebruiken!

Energielabel aanvragen?

Neem Contact op  Energielabel aanvragen

×