Skip to main content

Energie besparen met tochtstrips! 

We moeten allemaal onze energieverbruik zo veel mogelijk verminderen om een duurzame toekomst te kunnen garanderen. Een goede manier om dit te doen is door het gebruik van tochtstrips. Tochtstrips zijn een goedkope manier om warmteverlies en energieverlies door tocht te voorkomen. Ze zijn gemakkelijk zelf te installeren en kunnen de luchtdichtheid van uw woning aanzienlijk verbeteren. Hieronder volgen enkele manieren waarop tochtstrips je kunnen helpen energie te besparen.  

Lagere energiekosten dankzij tochtstrips!

Tochtstrips zorgen ervoor dat er geen warmte van binnen naar buiten vliegt. Dit betekent dat je verwarming minder hard hoeft te werken en je energierekeningen dus lager uitvallen. Wanneer het buiten warm is, voorkomen tochtstrips ook dat de warme lucht je huis binnendringt. Hierdoor hoef je de airconditioning minder vaak te gebruiken en dus ook minder stroom te verbruiken. 

Geluidsisolatie

Een ander voordeel aan Tochtstrips is dat deze ook uitstekend zijn voor het reduceren van geluid. Ze zijn zo ontworpen dat ze de geluiden van buitenaf absorberen en voorkomen dat geluiden van binnenuit naar buiten dringen.  

Verbeterde luchtkwaliteit

Tochtstrips voorkomen ook dat luchtverontreinigende stoffen, zoals stof en pollen, je huis binnendringen en op doen waaien. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in je huis sterk verbeterd wat weer goed is voor onze gezondheid. 

Hoe installeer ik tochtstrips? 

Een tochtstrip installeren is erg eenvoudig. Begin met het opmeten van de openingen waar de strips moeten worden geïnstalleerd. Vervolgens knip je de strips in de juiste lengte en plak je ze op de randen van de te dichten openingen.  

Je kunt ook een vakman inschakelen voor het installeren van tochtstrips. Tochtstrips zijn een kosteneffectieve manier om energie te besparen en hierdoor de energierekening te verlagen. Verder voorkomen ze ook dat warmte verloren gaat, helpen ze bij het isoleren van geluid en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de woning. Als u het installeren van tochtstrips overweegt, raadpleeg dan een vakman om ervoor te zorgen dat alles goed geïnstalleerd wordt en dat de juiste tochtstrip geplaatst wordt. Hieronder vind je in het kort een handig stappenplan: 

  1. Zorg ervoor dat je de juiste tochtstrips hebt. Kijk naar de afmetingen van het kozijn en kies de strips die je nodig hebt. 
  2. Reinig de onderdelen van het kozijn waar je de tochtstrips wilt installeren. Maak het kozijn goed schoon met een stofzuiger of een doek. 
  3. Meet de lengte van de tochtstrips op. Knip de strips met een schaar of snijd met een scherp mes op de juiste lengte. 
  4. Plaats de tochtstrips in het kozijn. Zorg ervoor dat je de strips stevig in het kozijn drukt.
  5. Controleer of de tochtstrips goed geïnstalleerd zijn. Als dat het geval is, kun je de klus als afgerond beschouwen!

De kosten van tochtstrips 

De kosten van tochtstrips zijn relatief laag. De prijs voor het dichten van kieren in huis verschillen afhankelijk van het formaat van de kier. Bij de meeste bouwmarkten kunt u per meter tochtstrips kopen. Meestal kosten deze tussen de €2,50 en €10,00. Als je veel kieren hebt, kan is het wellicht voordeliger om een groter aantal strips te kopen, of om een speciale tochtstrip pakket te kopen met strips van verschillende maten. 

Meer weten over besparen?

Een kleine ingreep kan al een groot effect hebben op uw energierekening. lees vooral ook de 7 bespaartips door.

×