Skip to main content
 
 

ABCadviseur Energielabels

Actief in Friesland, Groningen en Drenthe

 
 

Uw energie verbruik verminderen?

Door slimme toepassingen kan uw verbruik drastisch verlaagd worden

 
 

Energielabels van ABCadviseur

Snel erachter komen wat voor energielabel uw woning heeft?

Destructief onderzoek

Is een Destructief Onderzoek iets voor mij?

Het komt veel voor dat er is gefraudeerd met energielabels die zijn afgegeven voor 01-01-2021. Daarom zijn de richtlijnen voor EP-Adviseurs aangescherpt als het gaat om het mogen opnemen van isolatiewaarden en de bewijsstukken in de bepaling van een energielabel.

Onder de richtlijnen van het energielabel. de NTA8800, mogen isolatiewaarden alleen worden opgenomen indien hier voldoende bewijs voor is. Dit bewijs moet aan bepaalde richtlijnen voldoen. Lees voor een uitgebreide uitleg vooral ons nieuws bericht ‘Energielabel isolatie aantonen‘.

Dit kan door bijvoorbeeld een factuur of door waar te nemen in de woning.

Zijn er geen facturen van de werkzaamheden meer aanwezig, maar is het zeker dat er isolatiemateriaal is aangebracht? Dan kan een destructief onderzoek de uitkomst bieden.

Wat is destructief onderzoek?

De ABCadviseur zal op locatie een onderzoek uitvoeren op bijvoorbeeld de gevel, het dak of de vloer in kwestie. Om in de spouw van een gevel, vloer of dak te kijken, wordt er een klein gaatje geboord waardoor te bepalen is of de desbetreffende constructie geïsoleerd is en hoe dik dat deze geïsoleerd is.

Het volledige onderzoek wordt vastgelegd op foto’s welke gebruikt mogen worden als wettelijk bewijs voor de bepaling van het energielabel.Door het ondervinden van isolatiemateriaal, zal het energielabel aanzienlijk beter worden en kan op lange termijn veel geld opleveren.

Het destructief onderzoek is voor ons ten alle tijden de laatste mogelijkheid om te achterhalen of er isolatiemateriaal aanwezig is in de desbetreffende constructie, ook is het destructief onderzoek ten alle tijden op aanvraag.

Destructief onderzoek in Friesland

Het destructief onderzoek voeren wij uit in de gehele regio Friesland. Het destructief onderzoek kan uitgevoerd worden tijdens het opnemen van het energielabel.
Wel dient dit vooraf aangegeven te worden.

Destructief onderzoek

Vragen over uw energieverbruik? Neem contact op

Berekenen van het Energie Verbruik

Nadat we bij u langs zijn geweest voor de opname van de woning, wordt de woning uitgewerkt in de Vabi software. In het programma Vabi vullen we alle kenmerken van uw woning in waarop een berekening wordt gemaakt.

De uitslag van deze berekening wordt gedaan op basis van het fossiele energiegebruik. Dit wordt uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar, kWh per m². Wanner de berekening gemaakt is, wordt deze gecontroleerd en vervolgens geregistreerd in de database www.ep-online.nl. Vervolgens wordt het label aangemaakt en versturen wij het energielabel naar het door u opgegeven e-mailadres.

Het vaststellen van de energie prestatie van uw woning voor een energielabel is verplicht bij de verkoop en/of verhuur van uw woning. Ook is het soms mogelijk om een rentekorting bij de bank te krijgen wanneer de energie prestatie van de woning wordt vastgesteld.

Ook wanneer u uw woning wilt verduurzamen kunnen wij u helpen. Wij bezoeken uw woning en aan de hand van een inspectie leveren wij u een maatwerkadvies

Heeft u al een energielabel?
Ga naar ep-online

Folkert Sloot
2023-11-29
Prijs zeer gunstig. Reageert snel en vriendelijk. Zeer aan te bevelen!
Rien en Ytsje Westerveen
2023-11-21
perfect en snel geregeld
Hélène de Gier
2023-11-03
Bekwame sympathieke adviseur.
Martin
2023-10-25
We hebben ABCadviseur ingeschakelt voor het verkregen van een energielabel. Binnen 2 dagen hadden we het energielabel. Top service, zeer snel, goede kwaliteit en voor een mooie prijs dus zeer tevreden!
suzan coerts-vries
2023-10-24
Reageert snel, duidelijkheid over de prijs en ook snel ons energielabel binnen. Prettige samenwerking .
Jan Sikkema
2023-10-24
De adviseur ging zorgvuldig en vakkundig te werk en leverde zijn rapport binnen twee werkdagen aan.
Gea Zijlstra
2023-10-10
Top gedaan👍
Jesse Bosma
2023-09-12
Voor de verkoop van ons huis ABC adviseurs ingeschakeld om een energierapport op te laten stellen. Zeer vakkundig te werk gegaan en dezelfde dag nog uitslag, dik tevreden!

Energielabel aanvragen?

Neem Contact op  Energielabel aanvragen

×