Skip to main content
 
 

ABCadviseur Energielabels

transparantie en kwaliteit voorop

 
 

Uw energie verbruik verminderen?

Door slimme toepassingen kan uw verbruik drastisch verlaagd worden

 
 

Energielabels van ABCadviseur

Snel erachter komen wat voor energielabel uw woning heeft?

Esonstad voorzien van energielabels

Naast Nationaal Park Lauwersmeer in het Friese plaatsje Anjum ligt Landal Esonstad, een vakantiepark bestaande uit meer dan 144 woningen en appartementen in Oudfriese stijl en moderne terpwoningen. Het grootste deel van deze woningen betreffen woningen met een gebruiksoppervlakte van meer dan 50 vierkante meter. Op Landal Esonstad kies je voor je eigen thuishaven met een open vaarverbinding naar het Lauwersmeer. Je wordt hier omringd door een waterrijk landschap met in het noorden de Waddenzee en in het binnenland de vele meren.

Momenteel zijn nog niet allen woningen op vakantiepark Esonstad voorzien van het energielabel. Dit kunt u vinden op EP-Online.

Het gemiddelde energielabel van de woningen op Esonstad schatten wij op energielabel A.

Energielabels voor vakantiewoningen en recreatiewoningen

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht dat alle vakantiewoningen en recreatiewoningen zijn voorzien van een definitief energielabel. Dit betekent dat de beheerders en eigenaren van deze woningen tot die tijd de mogelijkheid hebben om een geregistreerd energielabel aan te vragen en aan deze verplichtingen te voldoen.

Vanaf 1 januari 2024 gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport controleren of de vakantiewoningen en recreatiewoningen een verplicht energie label hebben. Als de vakantiewoning of recreatiewoningen tegen die tijd nog geen energielabel heeft, maar het energie label wel verplicht is, riskeer je een boete!
Neem contact op met de ABCadviseur voor meer informatie.

UITZONDERINGEN ENERGIELABEL VAKANTIEWONING

Er zijn een aantal uitzonderingen op de verplichting van het energielabel voor vakantiewoningen en recreatiewoningen. De uitzonderingen kunt u hieronder lezen:

 1. Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke monumentenvergoeding.
 2. Vrijstaande gebouwen en woningen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2, zoals een tiny house, kleine stacaravan of woonwagen.
 3. Gebouwen die niet langer dan twee jaar in gebruik zijn.
 4. Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals voor koelen, verwarmen of ventilatie.
 5. Woningen die in totaal minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. En met een verwacht energieverbruik van minder dan 25% van het energieverbruik bij permanent gebruik. Voorbeelden hiervan zijn recreatiewoningen die alleen in het hoogseizoen worden gebruikt en gedurende de rest van het jaar niet.

Energielabel aanvragen voor uw vakantiewoning

Wilt u voldoen aan de verplichting vanaf 1 januari 2024 door te beschikken over een energielabel? Vraag dan nu een geregistreerd energielabel aan bij ons! Het energielabel is vanaf  1 januari 2024 namelijk verplicht voor alle vakantiewoningen en recreatiewoningen. Door nu al te voldoen aan deze verplichting voorkom je een boete van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport).

Als eigenaar of beheerder van een vakantiewoning heeft u nog tot 1 januari 2024 de tijd om een energielabel recreatiewoning aan te vragen.

De ABCadviseur is de specialist als het gaat om energielabels. Door onze ervaring kunnen wij goedkoop enegielabels leveren.
Wij kunnen alle woningen in Esonstad voorzien van energielabels en deze energielabels beheren.
Neem contact op met de ABC adviseur.

Hoe gaat het proces in zijn werk?

 1. Neem contact op met de ABCadviseur.
 2. Wij stellen zo snel mogelijk een offerte voor u op. Wij kunnen ook langskomen om de mogelijkheden te bespreken.
 3. U verleent opdracht. Wij spreken het momenten van opname af. We zullen u volledig ontzorgen.
 4. Wij vragen de stukken die u eenvoudig beschikbaar heeft voorafgaand aan de opname aan ons te doen toekomen:
  • Bouwkundige tekeningen en beschrijvingen
  • Installatie tekeningen en beschrijvingen
  • Plattegronden
  • Verkoop of verhuurbrochures
 5. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor om de tijd tijdens de opnames te drukken.
 6. Op het afgesproken moment voeren we de opnames ter plaatse uit. Toegang tot alle woningen is noodzakelijk, al kan de tijd in de woning bij seriematige opnames kort zijn. In overleg gaan we de juiste huisnummers af binnen de afgesproken tijden, dit kan op bijvoorbeeld een wisseldag.
 7. Na de opname werken we de energielabels per recreatiepark seriematig uit. De ABCadviseur werkt met gerenommeerde software VABI Assets Energie voor seriematige verwerking. De opname, uitwerking en invoer wordt gecontroleerd en vervolgens officieel afgemeld en geregistreerd bij de overheid. We sturen u de energielabels toe of blijven dit voor u beheren.

Esonstad voorzien van energielabels?

Neem Contact op  Energielabel aanvragen

×